1 op 10 verwacht grote impact AI

1 op 10 verwacht grote impact AI
  • 30 april 2020
  • Redactie

Bijna 90 procent van de medewerkers die geen datagerelateerde functie vervullen of deel zijn van een managementteam, verwacht dat kunstmatige intelligentie geen grootschalige invloed gaat hebben op het werk. Daarbij zijn er nog veel struikelblokken voor de adoptie van AI.

Recent onderzoek van Dataiku onder 400 respondenten uit Nederland, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten leert dat circa de helft van de ondervraagde organisaties dataprocessen hebben ingericht. Dat zorgt volgens de onderzoekers achter de ‘AI Impact Survey’ voor een grote hinder in de adoptie van kunstmatige intelligentie.

Grote schaal
Hylke Visser, Director Sales en Business Development, stelt namens Dataiku dat medewerkers die niet tot het management of een datateam behoren meer rekening moeten houden met de eventuele impact van kunstmatige intelligentie op hun werk. Op dit moment denkt 11% van deze respondenten dat slimme algoritmes de functies op grote schaal zullen beïnvloeden. Het besef is daarentegen groter onder respondenten uit de financiële sector of retail.

Gartner riep eerder al op: benut het volledig potentieel met AI

comments powered by Disqus