Colruyt gaat voor social

Colruyt gaat voor social
  • 15 mei 2020
  • Redactie

Collect&Go, de bezorgdienst van Belgische supermarktketen Colruyt, is op dit moment aan het experimenteren met social shopping. Buurtbewoners gaan online bestelde boodschappen voor elkaar bezorgen.

Aangemelde buurtbewoners halen het boodschappenpakket op bij een afhaalpunt van Collect&Go, waarna ze het afleveren bij de eindklant. Colruyt faciliteert in een deelplatform, waarop bezorgers zich kunnen aanmelden. Het toevoegen van social shopping aan de eigen bezorgdienst is volgens verantwoordelijke Tom Deprater een logisch antwoord op de stijgende vraag naar thuislevering. ‘Daarom hebben we besloten om in Halle te starten met een kleinschalige test waarbij Collect&Go-medewerkers de boodschappen ophalen in de Colruyt-winkel en klanten een beroep doen op burenbezorgers om hun boodschappen op te pikken en aan huis te leveren.’

Burenbezorgers
Het testen van de social shopping-service is niet geheel nieuw voor Colruyt. De keten test momenteel tevens een losse app voor zogeheten burenbezorgers: Collect&Go Connect. Twinkle schrijft dat mensen met dit platform boodschappen voor elkaar kunnen doen en bezorgen.

Lees ook: efficiënt winkelen bij Colruyt

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link