Nederlandse digitaliseringsspoed tijdens COVID-19

Nederlandse digitaliseringsspoed tijdens COVID-19
  • 4 mei 2020
  • Redactie

De adoptie van digitale technologieën is in Nederland gemiddeld gezien groter dan in de Europese Unie en Amerika. Doordat technologieën in ons land meer zijn geïmplementeerd, is de schok van het coronavirus op het dagelijkse leven kleiner dan in het buitenland, toont recent onderzoek aan.

De European Investment Bank meldt in haar recent uitgebrachte Investment Survey dat Nederland in het bijzonder scoort op het gebied van digitale infrastructuur. Deze technologieën spelen een grote rol in de flexibiliteit van de economie, zeggen de onderzoekers. Die rol wordt volgens het rapport nog groter tijdens de herstelperiode na de crisis. De European Investment Bank voorspelt dat de huidige versnelling van de uitrol en adoptie van digitale technologieën het kantelpunt kan vormen voor het herstel van de economie.

Digitale bedrijven
Vooral in de zorg is de digitalisering in een flink tempo opgeschroefd, vaak als oplossing voor medici. Zo zagen in maart veel chatbots het daglicht, om de zorgprofessionals te ontlasten en burgers tegelijkertijd goed te informeren. Maar ook toont de Investment Survey aan dat organisaties buiten de zorg hard aan de weg timmeren op het gebied van digitalisering. Zo blijkt dat digitale bedrijven productiever zijn dan niet-digitale bedrijven. Ook zijn deze volgens de onderzoekers innovatiever en groeien zij sneller.

comments powered by Disqus