Gartner: werving en selectie virtualiseert

Gartner: werving en selectie virtualiseert
  • 4 mei 2020
  • Redactie

Leiders in recruitment zetten tijdens de coronacrisis uitvoerig in op nieuwe digitale strategieën. Gartner toont met nieuw onderzoek aan dat 9 op de 10 organisaties virtuele technologieën gebruikt voor het wervings- en selectieproces.

‘Leiders in recruitment zitten gevangen tussen de wervingsplannen die vóór de COVID-19-uitbraak zijn geïnitieerd en de toename van onzekerheid en sociale en economische instabiliteit’, aldus Gartner’s VP Lauren Smith, in de Gartner HR-Practice. ‘Aanwerving vertraagt en bedrijfsprioriteiten veranderen: leiders moeten andere methoden ontwikkelen.’ Volgens het onderzoeksbureau betekent dit concreet dat HR kritisch moet kijken naar technologie, om een positieve employee experience te creëren. 85% van de ondervraagde organisaties zet digitale tools in om medewerkers aan boord te krijgen.

Oud talent
Tevens waarschuwt Gartner dat organisaties tijdens de crisis meer moeten investeren in talenten die het bedrijf al rijk is. Ondanks dat veel van de respondenten niet actief zoeken, zegt 39% van hen wel open te staan voor een nieuwe rol binnen het bedrijf. ‘Recruitmentleiders moeten gaten opvullen door alternatieve opties te verkennen die een lager risico vormen voor de groei van de organisatie.’

Ook online: Jongeren worden tech savvy

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link