0318 stapt in chatbot-boot

0318 stapt in chatbot-boot
  • 16 juli 2020
  • Redactie

De gemeente Veenendaal wil de dienstverlening naar het volgende niveau helpen en lanceert hiertoe in samenwerking met Watermelon een AI-chatbot: Bo. Sinds een paar weken is de bot spreekbuis voor websitebezoekers en burgers.

Het klantcontactcentrum van de gemeente Veenendaal ontving per dag circa 400 binnenkomende telefoontjes. Een aanzienlijk deel hiervan betrof herhaalverkeer van het eenvoudige soort. ‘Grote uitdagingen binnen het KCC waren de toenemende stroom aan telefonie en ongewenste kanaal switches. Ons doel was het reduceren van telefoongesprekken door vragen online te beantwoorden. Met chatbot Bo is dat gelukt!’, aldus een enthousiaste Inge Lucas namens de Utrechtse gemeente. ‘Dankzij de chatbot is het KCC van de gemeente verder ontlast én gedigitaliseerd.’

Rozekleurige toekomstbril
Inmiddels geeft de chatbot antwoord over alle burgerzaken. Andere dienstverlenende taken worden nog ingevoerd. ‘Met de chatbot gaan we als organisatie mee met de digitalisering van klantcontact en bieden we onze bezoekers 24/7 snellere dienstverlening. En dat is wat wij willen’.


 
comments powered by Disqus