'Investeer in veerkracht medewerkers'

'Investeer in veerkracht medewerkers'
  • 28 augustus 2020
  • Redactie

De premie blijkt niet altijd de belangrijkste reden voor werknemers om te kiezen voor een zorgcollectief: voor twee op de vijf zijn de polisvoorwaarden de doorslaggevende factor om te kiezen voor een collectieve zorgverzekering. Aon stelt dat collectieve zorgverzekeringen ingezet moeten worden in het belang van de medewerker.

De bemiddelaar hield hierover een enquête onder zijn verzekerden. Een collectieve verzekering kan volgens Aon een manier zijn voor werkgevers om bij te dragen aan preventie en vitaliteit onder medewerkers. Zo kunnen er afspraken worden gemaakt met zorgverzekeraars en kan men preventiebudgetteninzetten. ‘In de retailsector kampen medewerkers bijvoorbeeld met veel klachten als gevolg van fysiek zwaar werk, naast problematiek als diabetes, slaapproblemen en chronische ziekten.’

Veerkracht
‘Workshops over mentale problemen, verslavingsproblematiek en geldzorgen kan hier van toegevoegde waarde zijn. Deze investeringen betalen zich terug in de veerkracht van medewerkers’, aldus Bas van der Tuyn namens Aon. Hij zet daar de kanttekening bij dat het communiceren van deze voordelen richting de medewerker van cruciaal belang is.

comments powered by Disqus