Ceo maakt zich zorgen om talentverlies
Eén op de vijf ceo’s maakt zich zorgen om het kwijtraken van talent binnen de organisatie. Zij zien dat als de grootste bedreiging voor bedrijfsgroei. Vóór het uitbreken van de coronacrisis maakte slechts 1% van alle werkgevers zich hier zorgen over.
Het uitbreken van het coronavirus schijnt een nieuw licht op hoe een groot aantal ondernemingen naar hun werknemer kijkt en welke rol de organisatie vervult in de samenleving. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek dat KPMG uitvoerde onder 1.800 ceo’s. ‘Het mogelijk wegvallen van sleutelfiguren binnen het bedrijf en het onvoldoende kunnen aantrekken van hoog opgeleide jonge werknemers baart veel bedrijven grote zorgen’, aldus Stephanie Hottenhuis, bestuursvoorzitter van KPMG.
Crisisfactor
Wat voor groei het bedrijf kan maken, hangt volgens KPMG af van het vermogen om de inzet en beschikbaarheid van het personeel in goede banen te leiden. ‘De personele beschikbaarheid vormt op dit moment voor veel bedrijven de meest kritische succesfactor. Bij veel bedrijven maakt het bestuur zich dan ook zorgen om de mentale en fysieke gezondheid van de werknemers.’
De werksituatie is sinds de pandemie sterk veranderd, meer mensen werken bijvoorbeeld thuis. Ondanks de fysieke contactbeperking voelt bijna 70% van de ceo’s zich meer verbonden met de werknemer. Ook zegt 80% van de werkgevers zich sinds corona veel meer betrokken te voelen bij de sociale rol van hun bedrijf en dat hun besluitvorming hier ook door beïnvloed is.
Lees hier meer over wat de voordelen zijn van goed leiderschap en hoe dit wordt gewaardeerd door de werknemers.