Thuiswerken terug van weggeweest

Thuiswerken terug van weggeweest
  • 29 september 2020
  • Redactie

De coronamaatregelen worden vanaf vandaag verder aangescherpt: thuiswerken wordt opnieuw de norm in Nederland. Er kunnen sancties volgen: werkgevers worden aangesproken bij overtreding, met een mogelijke sluiting tot gevolg.

Het opnieuw aanscherpen van de maatregel heeft als doel om een tweede golf aan coronabestemmingen in te dammen. ‘We hebben weer wat meer ruimte gehad, dus waar werk op afstand mogelijk is, kan het ook best weer even wat strakker’, stelt Bart Drenth, voorzitter van MKB Amsterdam in een interview met het Parool.

Verandering
Drenth maakt zich wel zorgen over de gevolgen die het thuiswerken op lange termijn teweeg kan brengen. ‘Als dit jaren achter elkaar gebeurt, wordt het een ander verhaal. Het kan een hoop extra stress veroorzaken, dat zie ik vooral bij collega’s met kinderen.’ In april bleek uit onderzoek dat een meerderheid van de Nederlanders na een aantal weken gewend was aan het thuiswerken en het prettig vond om de werklaptop thuis open te klappen.

Het prettig thuiswerken was echter van korte duur. Begin deze maand leek het thuiswerken namelijk op z’n retour. Van de Nederlandse medewerkers zei toen bijna de helft weer naar kantoor te willen terugkeren.

comments powered by Disqus