Gent zet in op digitale transformatie

Gent zet in op digitale transformatie
  • 15 december 2020
  • Redactie

Gent wil de aankomende jaren gaan inzetten op een digitale transformatie en heeft als ultieme doel om de Europese technologiehoofdstad te worden.

Digitaal is de stad sowieso altijd een voorloper geweest. Zo won Gent in 2016 de Smart City Award, was het de eerste stad in België die overschakelde op digitale gemeenteraden en heeft het met The Big Score hét event dat tech start-ups en scale-ups met topbedrijven en internationale investeerders verbindt.

Beleidsnota
In de nieuwe beleidsnota komt de stad met een aantal projecten om deze digitale sprong waar te maken. Zo bouwt de stad samen met onderzoekscentrum Imec aan een digital twin (bijvoorbeeld om druktepunten, logistieke stromen en waterstanden in de stad in kaart te brengen), wordt met ‘10 Days of Tech’ vanaf 2022 een nieuw en tweejaarlijks internationaal innovatiefestival gelanceerd en opent in 2022 het Wintercircus de deuren als ontmoetingsplek, expositieruimte en digitale proeftuin waar Gentenaars kennis kunnen maken met alles wat er op innoverend en ondernemend vlak gebeurt.

‘We zijn dus al de technologiestad van Vlaanderen, maar in het leven moet je altijd streven naar meer en mooier en verder. Daarom willen we nu ook Europees toonaangevend worden op vlak van tech. Met name in speerpuntsectoren als health tech, clean tech, digitale economie en biotech’, aldus bestuurder van digitalisering, Sofie Bracke tegen de Belgische nieuwsite Bloovi.
comments powered by Disqus