Zaurus komt in aanmerking voor ISO 27701

Zaurus komt in aanmerking voor ISO 27701
  • 17 december 2020
  • Redactie

Zaurus komt als een van de eerste Nederlandse bedrijven en als eerste beeldbelaanbieder in aanmerking voor de nieuwe ISO 27701 privacynorm.

Het bedrijf is al gecertificeerd op de voor zorg essentiële ISO 27001 en NEN 7510 normen voor informatiebeveiliging, deze nieuwe certificering is een aanvullende norm op de ISO 27001. Met de ISO 27701 toont een organisatie aan dat het handelt volgens de geldende Algemene Vordering Gegevensbescherming.

Uitreiking
Met de certificering is de beeldbelaanbieder de eerste Nederlandse organisatie die op deze norm is gecertificeerd volgens het door NEN, in samenwerking met TÜV Nederland, opgezette certificatieschema. Niels Greidanus, ceo bij Zaurus, nam de prijs met trots in ontvangst. ‘Het bewustzijn rond het belang van privacy was al groot binnen onze organisatie. Toch is het een grote meerwaarde om door een onafhankelijke derde getoetst te worden. Het is een stukje bevestiging voor onszelf dat we de zaken op orde hebben en daarnaast een manier om aan onze klanten aan te tonen dat data bij ons in goede handen is. We doen wat we zeggen.’

Chantal de chatbot
Naast dat Zaurus vol in zet op het waarborgen van privacy, zet de organisatie ook vol in op de digitale transformatie. Zo implementeerde het vorig jaar Chantal, de digitale doktersassistent, die na een half jaar al werd beoordeeld met een volmondige 8. Wij spraken hierover met ceo Greidanus en blikten terug op het reilen en zeilen van het inzetten van deze digitale assistent.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link