Klanten Ajax krijgen stukje omgesmolten kampioensschaal

Klanten Ajax krijgen stukje omgesmolten kampioensschaal
  • 17 mei 2021
  • Peter van Woensel Kooy

Alle klanten met een seizoenkaart van Ajax hebben een stukje van de kampioensschaal 2021 thuisgestuurd gekregen. De voetbalclub heeft de schaal laten omsmelten en daar 42.390 kleine sterren van gemaakt: een creatieve en effectieve manier van klantenbinding.

Met deze mailing aan de customers krijgen fans een ‘stukje Ajax’ in bezit: 0,06 gram om precies te zijn. Behalve veel dankbaarheid krijgt de club ook een lawine aan positieve reacties via social media terug.

'Omdat de wedstrijden in het coronavoetbaljaar 20-21 zonder fans op de tribune zijn gespeeld, wilde Ajax wat terug doen. Want de steun van de fans heeft de club wel degelijk gevoeld', zegt algemeen directeur Edwin van der Sar in stadskrant Het Parool, 'Eerder lieten we jullie al weten dat we het kampioenschap aan de fans opdragen, het delen van de schaal met onze seizoenkaarthouders past daar mooi bij. Zij hebben hiermee een tastbare herinnering aan dit seizoen en zo zijn ze op een unieke manier betrokken bij het kampioenschap.'

De kampioensschaal is omgesmolten door De Tingieterij, de gespecialiseerde onderneming die sinds 1985 de kampioensschaal van de Eredivisie vervaardigt. Het sterretje van 3,45 gram dat elke kaarthouder krijgt opgestuurd bevat naast het stukje schaal wat extra metaal ter versteviging. Het logo 'XXXV' op de verpakking verwijst naar het stadswapen van Amsterdam en is Latijn voor '35'.

Door dit gebaar voelen deze trouwe fans zich ondanks het 'lege' jaar extra bij de club betrokken en lijkt het haast een onderscheiding: 'ik hoor erbij'. Zo'n club blijf je trouw of dwingt -voor wie fan is van een andere club of bovengemiddeld geïnteresseerd is in klantcontact- tenminste respect af. Over customer first gesproken.
(PvWK)


Ajacied Ryan Gravenberch met de ‘kampioensster’ (foto: Ajax)


De mailing, gedeeld door een trotse ontvanger. beeld: Facebook resp. Ajax

comments powered by Disqus