Relaxed onderdeel zijn van het museum

Relaxed onderdeel zijn van het museum
  • 10 August 2021
  • Ryan Baij

Volledig tot rust komen en toch onderdeel zijn van een experience. Het Youseum creëert deze ervaring met het nieuwe onderdeel ‘Lazy Land’.

Het Youseum staat bekend om haar social media vriendelijke exposities. Bezoekers van het museum zijn niet alleen bezoeker, maar ook actief onderdeel van de installatie. Tijdens een tour bezoek je dertig verschillende kamers die allemaal zijn ingericht om het perfecte plaatje voor je socials te schieten. In ‘Lazy Land’ is dat niet anders.

Zachtblauwe muren, cut-outs van wolken met teksten als ‘Tranquilo’, ‘Whatever’ en ‘Chillin’, en een schommel om op een neer te wiegen in het meest ontspannen hemeltje van Nederland. ‘Pieter Ceizer heeft alle grafische elementen ontworpen en wij zijn samen met het team van Youseum aan de slag gegaan om de ruimte op te tuigen’, vertelt Pockies oprichter Michiel Dicker. ‘We hopen dat mensen lekker relaxed uit de experience komen.’

Het idee voor ‘Lazy Land’ ontstond nadat Pieter Ceizer en Pockies hun ‘Lazy Collection’ lanceerden. De lijn, bestaande uit pyjamabroeken, boxershorts met zakken, sokken en Pillow Boy (een kussentje voor op de bank) is bedoeld om het leven zo comfortabel mogelijk te maken. Voor de fotoshoot van de collectie was een studio setting ontworpen waar de producten uit de lijn tussen de wolken leken te zweven. ‘Toen Youseum ons benaderde om een eigen ruimte in te richten wisten we direct dat dit concept perfect zou passen’, aldus Dicker. ‘Een soort kijkdoos waar bezoekers even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur leek ons wel wat.’ De drie partijen gingen om tafel en binnen enkele weken werd de ruimte gerealiseerd.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • Reacties
  • Link