Leen Bakker en Kwantum bedienen klant met gezamenlijk montageteam

Leen Bakker en Kwantum bedienen klant met gezamenlijk montageteam
  • 01 September 2021
  • Peter van Woensel Kooy

De integrale samenwerking tussen Leen Bakker en Kwantum was tot op heden nog niet zichtbaar voor de klant. Daar komt nu verandering in met het gezamenlijke montageteam voor raamdecoratie.

Vanaf deze week rijden er busjes rond met daarop de logo’s van beide merken. In de toekomst zal de krachtenbundeling van beide formules op nog meer vlakken zichtbaar worden.

Grotere klanttevredenheid door uitbreiding serviceaanbod
Om de klanten te ontzorgen en de klanttevredenheid te verhogen, bieden beide formules steeds meer services. Zo ook de gezamenlijke service ‘Inmeten en Monteren’, waarmee de klant gordijnen en raamdecoratie thuis kan laten opmeten en ophangen. Vorig jaar introduceerde Leen Bakker ook al de eigen bezorgservice Last Smile. Hiermee is er nu meer controle over het bezorgproces waardoor een kwalitatief betere levering kan plaatsvinden die aansluit bij de verwachtingen van de klant. Zo wordt de klant nauwkeurig op de hoogte gehouden van het bezorgmoment en worden de producten geleverd in een kamer naar keuze. Dus ook een boxspring op zolder of een loungeset in de tuin.

Intensievere samenwerking merken
De formules werken achter de schermen inmiddels op vele vlakken samen, bijvoorbeeld op het gebied van Finance, ICT en de werving van personeel. “De samenwerking wordt met het gezamenlijke montageteam nu dus ook zichtbaar voor de consument”, aldus Bob de Nijs, Directeur Operatie van beide formules. Kwantum en Leen Bakker functioneren beiden wel als zelfstandige merken en hebben een eigen identiteit en organisatiecultuur.

Over Kwantum en Leen Bakker
In 2019 vierde Leen Bakker haar 100 jarig bestaan. Met 170 vestigingen en 2.500 medewerkers in Nederland en België en een webshop met een aandeel van 20% van de totale omzet is Leen Bakker een van de grootste omnichannel retailers in de woonbranche. Kwantum is al meer dan 40 jaar specialist in vloer- en raambekleding. In de 110 Kwantum winkels in Nederland en België werken ruim 1800 medewerkers. Beide formules zijn in handen van Gilde Equity Management.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • Reacties
  • Link