Virtuagym lanceert nieuw wereldwijd video work-out platform

Virtuagym lanceert nieuw wereldwijd video work-out platform
  • 15 October 2021
  • Peter van Woensel Kooy

Virtuagym, wereldwijd aanbieder van fitnesstechnologie voor coaching, klantenbetrokkenheid en clubmanagement, lanceert zijn gloednieuwe geïntegreerde video work-out platform.

Met deze functie kunnen klanten van Virtuagym hun eigen work-outbibliotheken aanmaken in het Virtuagym-portaal en deze beschikbaar maken voor fitnessklanten via hun op maat gemaakte fitnessapp. Bovendien kunnen de video’s ook worden afgespeeld op tv via Apple TV en Chromecast. 

Klanten van Virtuagym hadden al toegang tot een geïntegreerd Video On Demand-platform met meer dan 1.000 work-outvideo's. Maar met dit nieuwe platform kunnen fitnessondernemers hun eigen work-outvideo's naar eigen zeggen eenvoudig integreren als onderdeel van een aantrekkelijk hybride aanbod. 

Aangezien de oplossing naadloos aansluit op Virtuagyms aanbod van tools, zullen trainers in staat zijn om video's met bepaalde moeilijkheids- en intensiteitsniveaus direct aan klanten toe te wijzen op specifieke tijden. Daarbij wordt het aantal verbrande calorieën bijgehouden, waarmee automatisch rekening wordt gehouden in hun voedingsplannen. De aankomende integratie voor het bijhouden van de hartslag zal de ervaring verder verbeteren. Zo kunnen trainers en hun klanten in elke sessie de hartslagzones monitoren en na de training een prestatieoverzicht inzien.

Het geïntegreerde videoplatform markeert de laatste belangrijke stap voorwaarts van Virtuagym om meer fitnessclubs, personal trainers en fitnessstudio's in staat te stellen een aantrekkelijk hybride aanbod te bieden. De naadloze combinatie van digitale en fysieke diensten helpt klanten effectief  bij het bereiken van hun persoonlijke gezondheidsdoelen. 

'De mogelijkheid om work-outvideo content te bouwen en te beheren en deze naadloos te integreren in de mobiele app van hun club, stelt fitnessondernemers in staat om klanten een boeiende fitnesservaring thuis te bieden. Op deze manier kunnen ze een hybride aanbod leveren dat klanten de flexibiliteit biedt om te trainen hoe, wanneer en waar ze willen', zegt Hugo Braam, ceo en mede-oprichter van Virtuagym. 

'Dit is een kernbehoefte van moderne fitnessconsumenten, die steeds meer kwaliteitservaringen en -diensten verwachten die verder gaan dan alleen de vier muren van de sportschool of club.'

Fitnessprofessionals hebben nu meer mogelijkheden dan ooit om digitaal in te zetten voor een betere interactie met klanten en om deze extra diensten te gelde te maken. Virtuagyms geïntegreerde PRO lidmaatschapsfunctie stelt fitnessondernemers in staat om een rijke digitale lidmaatschapservaring op te zetten, inclusief het nieuwe Work-out Video platform. Dit biedt upsell mogelijkheden voor trainers en clubs, en. met de extra inkomstenmogelijkheden hieruit kunnen bedrijven herstellen van de Covid-19-pandemie. 

Uit een wereldwijd klantenonderzoek door Virtuagym dit jaar bleek dat bijna de helft (45%) van de sportscholen en een derde van de fitnessstudio's (32%) en personal trainers (36%) technologie hadden gebruikt om fitness content voor thuis  aan te bieden. Terwijl 51% van de ondervraagde ondernemers erin slaagde hun onderneming recentelijk te laten groeien, verklaarden dat ze fitness content voor thuis  inzetten om hun klanten gemotiveerd te houden.  Uit recente gegevens van Virtuagym is ook gebleken dat videowork-outsdit jaar met stip op  één staat als meest gevraagde functie door zowel bestaande als potentiële klanten. 

'Online videowork-outs zijn een ander voorbeeld van hoe onze fitness technologie oplossingen onze klanten voorzien van de middelen om hun aanbod uit te breiden buiten hun fysieke faciliteiten', vervolgt Braam, 'Andere oplossingen, zoals onze voedingsapp en het aanbod van mindfulness- en meditatiecontent, helpen ondernemers ook om zich te ontwikkelen van 'health clubs' tot 'health hubs' met gecombineerde fysieke en digitale holistische gezondheidservaringen.'  
(PvWK)

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • Reacties
  • Link