Jongere werknemers willen meer digitaal

Jongere werknemers willen meer digitaal
  • 22 november 2022
  • Ryan Baij

Iets meer dan de helft (54%) van de werknemers onder de 35 jaar vindt dat de digitalisatie op de werkvloer aan verbetering toe is. Dat blijkt uit uit onderzoek van Europese HR- en payrolldienstverlener SD Worx.

Ruim de helft van de Europese bedrijven (53%) ziet dat er meer energie wordt gestopt in het stroomlijnen van de digitalisatie van HR-processen binnen het bedrijf. Vooral bedrijven in Italië (61%), het Verenigd Koninkrijk en België (beiden 59%) en Nederland (57%) zien dat er meer aandacht is voor de digitalisatie van HR. Maar hoewel digitalisatie en hybride werken in de lift zitten, blijft het menselijke aspect belangrijk binnen HR-gebieden zoals: de onboarding, het recruitment of een exitgesprek.

Medewerkers onder de 25 jaar zijn vaker voorstander van een digitale aanpak, met name op deze HR-gebieden: HR-administratie (32%), het verlenen van HR-diensten (interactie met de personeelsafdeling) (27%), het recruitmentproces (23,1%), de communicatie over salaris (23%) en het monitoren van gezondheid en wellbeing (21%). Dat heeft mogelijk te maken met de digitale wereld waarin zij opgegroeid zijn.

Mark Bloem, directeur bij SD Worx Nederland, licht toe: ‘Digitalisatie van HR-processen en een menselijke aanpak hoeven elkaar niet uit te sluiten. De cijfers bevestigen dat een goede investering in beide waardevol is voor medewerkers. Werknemers willen bij een beoordeling niet alleen een score zien op een scherm, maar verwachten ook een persoonlijke toelichting. Dat geldt ook bij complexere vragen over administratie of HR-diensten. Digitalisatie brengt natuurlijk op vele vlakken een positieve impact met zich mee. Dankzij automatisering van bepaalde processen en de ondersteuning van digitale tools bied je je werknemers de kans om hun tijdsbesteding en hun talenten en vaardigheden zo optimaal mogelijk te gebruiken.’

comments powered by Disqus