Tikkie Zakelijk zet volgende stap in de journey

Tikkie Zakelijk zet volgende stap in de journey
  • 1 december 2022
  • Kel Koenen

Met Tikkie Zakelijk beschikken bedrijven voortaan over een aparte app waarmee zij zakelijke Tikkies kunnen aanmaken, versturen en hun klanten snel kunnen laten betalen. De nieuwe app biedt ondernemers real time inzicht in de status van al hun betalingen.

De komst van ‘Tikkie Zakelijk’ is het gevolg van de snelle groei van het aantal zakelijke gebruikers van Tikkie, dat nu al ruim 25.000 bedrijven telt. Dankzij de nieuwe app van Tikkie Zakelijk wordt het voor ondernemers nog eenvoudiger om snel en gemakkelijk Tikkies te versturen.

Bedrijven kunnen hun betaalverzoeken via Whatsapp, sms, e-mail of een QR-code razendsnel met klanten delen. Terwijl een Tikkie onder consumenten gemiddeld een hoogte van zo’n 30 euro heeft, loopt dit voor een zakelijke Tikkie gemiddeld op tot 80 euro. De limiet voor ondernemers ligt op 50.000 euro. Er zijn zelfs autobedrijven die een auto via een Tikkie verkopen!

De nieuwe app is geschikt voor een breed scala aan bedrijven, met name in de vorm van eenmanszaken en mkb-bedrijven. De groep zakelijke klanten is heel divers, met onder meer glazenwassers, monteurs, kaasboeren, kinderopvangcentra en administratiekantoren. Maar ook bedrijven als Dekamarkt, DHL en BUX. 'Het grote voordeel van Tikkie Zakelijk in vergelijking met andere betaalmethoden - zoals het versturen van facturen - is dat er zeer snel wordt betaald', zegt Moreno Kensmil van Tikkie. 'Maar liefst 80 procent van de zakelijke Tikkies wordt al binnen 24 uur betaald. Dit komt vooral door het betaalgemak: klanten hoeven geen factuurgegevens over te nemen en kunnen direct via een link betalen. Bovendien zijn veel gebruikers gewend aan de betaalsnelheid van Tikkie, dankzij het gebruik van de app in het privé leven.'

Sinds de lancering van Tikkie heeft de zakelijke functionaliteit een grote groei gekend. Met de nieuwe app van Tikkie Zakelijk bouwt Tikkie voort op dit succes.

comments powered by Disqus