Zoho introduceert browser met meer privacy voor consument

Zoho introduceert browser met meer privacy voor consument
  • 5 mei 2023
  • Ryan Baij

Zoho Corporation introduceert Ulaa, een privacygerichte browser die speciaal is ontwikkeld met ingebouwde capaciteiten om gebruikers te helpen hun privacy te beschermen.

De nieuwe browser blokkeert alle pogingen tot tracking en het bijhouden van het bezoek aan websites. Daarmee moet de consument zich veiliger voelen. Volgens onderzoek van Norton wil 85% van alle volwassenen wereldwijd meer maatregelen treffen voor het beschermen van hun online privacy. Tweederde van alle consumenten vindt dat technologiebedrijven te veel zeggenschap hebben over hun data. De browser zorgt ervoor dat alle gegevens van gebruikers veilig en privé blijven. Zij kunnen internetsessies tussen apparaten synchroniseren, van het complete browservenster tot afzonderlijke tabbladen. Gebruikers kunnen op die manier hun internetsessie probleemloos op verschillende apparaten tegelijk laten lopen.

'Niet veel browsers op de huidige markt zijn gebouwd om de privacy van de gebruiker te beschermen. Ze zijn ontworpen om advertentie-gebaseerde bedrijfsmodellen en de belangen van surveillerende organisaties te beschermen. Dit staat haaks op de bescherming van gebruikers. In deze botsing tussen de belangen van gebruikers en de bedrijfsmodellen van browsers trekken de gebruikers aan het kortste eind', zegt Sridhar Iyengar, Managing Director, Europe. 'Met Ulaa hoeven gebruikers geen concessies meer te doen aan hun privacy om het internet op te kunnen, dat helaas is uitgegroeid tot een mijnenveld van trackers. De toewijding van Zoho aan privacy en zijn privacygerichte verdienmodel stelt ons in staat om een conflictvrije privacygerichte browser aan te bieden aan gebruikers die waarde hechten aan hun privacy en die van hun kinderen.'

 

comments powered by Disqus