Groen licht Europese Commissie voor Concentrix

Groen licht Europese Commissie voor Concentrix
  • 13 september 2023
  • Kel Koenen

De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de overname van Webhelp, dochteronderneming van Groep Brussel Lambert (GBL), door het Amerikaanse bedrijf Concentrix.

De aangekondigde fusie vond plaats in maart 2023 en de combinatie van beide bedrijven resulteert nu in een geschatte gezamenlijke omzet van 7,663 miljard euro. Met aanwezigheid in veertig landen en een breed scala aan BPO- en customer interaction-diensten, heeft Concentrix ruim 300.000 medewerkers onder haar vleugels.

Webhelp is een wereldwijd opererende onderneming met meer dan 120.000 werknemers, actief in meer dan zestig landen, waaronder in Europa en Latijns-Amerika.

Na een grondig onderzoek heeft de EU-antitrusttoezichthouder vastgesteld dat de fusie geen mededingingsbezwaren met zich meebrengt. Dit komt door de relatief beperkte invloed die de fusie heeft op de Europese markt en het grote aantal concurrenten in de sectoren waar beide bedrijven actief zijn.

De goedkeuring van de Europese Commissie is een belangrijke stap voorwaarts voor de realisatie van deze zakelijke combinatie.

comments powered by Disqus