Zes non-profits voor het AI for Impact programma

Zes non-profits voor het AI for Impact programma
  • 13 september 2023
  • Kel Koenen

Salesforce heeft vandaag tijdens Dreamforce 2023, de eerste zes deelnemers aangekondigd van zijn Salesforce Accelerator – AI for Impact. Een filantropisch initiatief om doelgerichte organisaties te helpen toegang te krijgen tot generatieve AI-technologieën.

74% van de non-profitorganisaties geeft aan dat digitale transformatie voor hen een ‘need-to-have’ of ‘must-have’ is, maar velen missen de middelen om opkomende technologieën zoals generatieve AI volledig te begrijpen, te adopteren en erin te investeren.

Via de Salesforce Accelerator – AI for Impact krijgen deelnemers toegang tot flexibele financiering, pro-bono-expertise en gedoneerde technologie om hun doelgerichte, op AI gebaseerde community-oplossingen te versnellen. De Accelerator verdeelt twee miljoen dollar over zes organisaties om toegang tot generatieve AI te bevorderen, waaronder het in Nederland actieve wereldwijde CareerVillage-programma.

De geselecteerde organisaties nemen deel aan een op maat gemaakt programma van zes maanden vol intensieve coaching door Salesforce-experts en pro bono-vrijwilligers, en krijgen gedurende twaalf maanden de mogelijkheid tot 1-op-1 advies voor begeleiding over onderwerpen variërend van generatieve AI en productontwerp tot oplossingsarchitectuur. De geselecteerde organisaties krijgen ook toegang tot een contract van 24 maanden voor door Salesforce gedoneerde producten om de ontwikkeling van de door hen voorgestelde AI-gestuurde initiatieven te ondersteunen.

comments powered by Disqus