IKEA zet stap met lancering AI-Assistent

IKEA zet stap met lancering AI-Assistent
  • 7 februari 2024
  • Redactie

IKEA heeft de lancering aangekondigd van de IKEA AI-assistent. Deze - door kunstmatige intelligentie aangedreven assistent - ondersteunt klanten bij het ontwerpen en inrichten van hun woonruimtes.

De assistent is ontworpen om een gepersonaliseerde winkelervaring te bieden, waarbij gebruikers suggesties krijgen voor meubels en decoratie die afgestemd zijn op hun unieke behoeften. Factoren zoals kamerafmetingen, persoonlijke stijl, duurzaamheidsvoorkeuren, budget en functionele vereisten worden allemaal meegenomen in het advies.

Parag Parekh, Chief Digital Officer voor IKEA Retail, benadrukt het belang van deze ontwikkeling. ‘De nieuwe assistent is een stap in onze reis om de winkelervaring te verrijken en extra mogelijkheden te verkennen voor interactie met klanten en medewerkers.’

Of het nu gaat om het ontwerpen van een gezellige woonkamer voor een klein appartement met duurzame materialen of het verkennen van IKEA's uitgebreide catalogus met duizenden producten, de AI-assistent maakt het veel makkelijker om inspiratie op te doen en de juiste producten te vinden.

Met de lancering van de IKEA AI-assistent zet het bedrijf een grote stap in de evolutie van de retailervaring, waarbij het bedrijf blijft innoveren en nieuwe manieren zoekt om te voldoen aan de veranderende behoeften en verwachtingen van klanten.

comments powered by Disqus