GenAI Coach: adviestool over meest efficiënte werkwijze

GenAI Coach: adviestool over meest efficiënte werkwijze
  • 17 april 2024
  • Kel Koenen

Pega introduceert een generatieve AI-gestuurde coach(functie). De tool adviseert gebruikers proactief over taken en analyseert werkzaamheden en relevante gegevens op basis van de beste praktijkcases van de organisatie op het gebied van service.

De meeste generatieve AI-oplossingen staan los van onderliggende workflows. Hierdoor moeten gebruikers zelf de juiste prompts bedenken om antwoorden te krijgen. GenAI Coach integreert juist rechtstreeks in workflows en fungeert als een actieve ‘coach’ binnen Pega-oplossingen. Het analyseert continu de werkzaamheden en geeft gebruikers duidelijke adviezen over waar in de workflow het mogelijk mis kan gaan en hoe je dit kunt voorkomen. Bovendien kunnen managers Coach gebruiken om inzicht te krijgen in de werkzaamheden en prestaties van hun team.

Pega GenAI Coach is makkelijk te configureren en af te stemmen op specifieke organisatiedoelen en behoeften van medewerkers. Met gepersonaliseerde instructies begeleidt Coach medewerkers om complexe taken soepel af te handelen. Het houdt hierbij rekening met praktische informatie, wettelijke vereisten en case-gerelateerde gegevens.

Volgens Kerim Akgonul, chief product officer van Pega, raken medewerkers soms overweldigd door de enorme hoeveelheid bedrijfsgegevens, systemen en beleidsregels waarmee ze te maken krijgen. 'Dit kan ervoor zorgen dat ze niet snel de informatie en inzichten vinden die ze nodig hebben. Coach maakt gebruik van generatieve AI om medewerkers op een toegankelijke, hoogwaardige manier te begeleiden, vergelijkbaar met de begeleiding van een ervaren senior manager. Zo kunnen medewerkers hun werk beter en sneller doen dan ooit tevoren.'

comments powered by Disqus