Marktplaats en Brenger: grote items makkelijk en duurzaam bezorgd

Marktplaats en Brenger: grote items makkelijk en duurzaam bezorgd
  • 10 september 2024
  • Kel Koenen

Marktplaats heeft na een pilot Brenger geselecteerd als nieuwe verzendpartner voor grote producten. Vanaf vandaag kunnen gebruikers eenvoudig grote tweedehands items, zoals meubels, laten bezorgen via Brenger. Deze samenwerking biedt meer gemak en vergroot het afzetgebied voor verkopers.

Brenger is nu volledig geïntegreerd in het platform van Marktplaats. Hierdoor kunnen kopers zonder eigen vervoermiddel eenvoudig een koerier inschakelen om hun aankoop te laten bezorgen. 'Met Brenger nemen we de afstand als obstakel weg, waardoor tweedehands kopen en verkopen nog toegankelijker wordt', aldus Florence Schmit, directeur van Marktplaats.

De service maakt het mogelijk om grote items, zoals een bank of eettafel, te verzenden voor een starttarief van €42,-. Kopers en verkopers kunnen via een datumplanner op Marktplaats samen een geschikte bezorgdag kiezen. De levering vindt meestal binnen 3 tot 7 dagen plaats en de items zijn tot €1.000 verzekerd tegen schade of verlies.

Derk van der Have, ceo van Brenger, is enthousiast over de samenwerking: 'We willen het vervoeren van tweedehands items net zo makkelijk maken als het bestellen van een product bij een webshop. Door deze integratie maken we het voor veel mensen mogelijk om sneller voor tweedehands te kiezen in plaats van nieuw.'

Met deze samenwerking geven Marktplaats en Brenger een gezamenlijke impuls aan hun duurzame missie, door het hergebruik van producten verder te stimuleren. Voor kopers die behoefte hebben aan extra hulp, biedt Brenger zelfs de optie om de koerier in te schakelen voor uitlaadhulp, wat het proces nog eenvoudiger maakt.

comments powered by Disqus