App de Vakantiedokter helpt dagelijks 75 vakantiegangers

App de Vakantiedokter helpt dagelijks 75 vakantiegangers
  • 4 augustus 2015
  • Redactie

Ruim 50.000 keer is ie nu gedownload, ‘App de Vakantiedokter’. De vorige zomer door Zilveren Kruis gelanceerde applicatie stelt mensen in staat om vanaf hun vakantieadres rechtstreeks met een medisch expert te overleggen.

Een ontstoken oog, duizeligheid, buikgriep, huidirritatie, een zonnesteek of kwallenbeet; voor overleg met een medisch specialist over dit soort kwalen is de genoemde app in het leven geroepen. Circa één op de vijf Nederlanders wordt naar verluid op vakantie geveld door ziekte of een kwaaltje. Dagelijks helpt de vakantiedokter gemiddeld 75 mensen in totaal 160 verschillende landen. Twintig verpleegkundigen en vijf huisartsen van het Tilburgse bedrijf Medicinfo staan zeven dagen per week paraat voor vragen van vakantiegangers.

Het grote succes van de app zit 'm volgens de medisch specialisten in de snelheid en laagdrempeligheid. Daarbij zijn er geen kosten aan verbonden en is de applicatie tevens voor niet-klanten van Zilveren Kruis beschikbaar. ‘Ook willen mensen graag gerustgesteld worden, horen dat het niets ernstigs is.’

comments powered by Disqus