Bloomon krijgt € 3,5 miljoen groeifinanciering

Bloomon krijgt € 3,5 miljoen groeifinanciering
  • 03 september 2015
  • Redactie

De Nederlandse startup Bloomon ontvangt van internationale investeerders een kapitaalinjectie van € 3,5 miljoen. Het geld wordt gebruikt voor de verdere groei van de jonge onderneming, inclusief internationale expansie.

De zogeheten serie A investering wordt geleid door het Nederlandse INKEF Capital. Daarnaast is de internationale investeerder Partech Ventures betrokken en participeert een investeerder vanuit de bloemensector in deze financieringsronde. ‘Wij zijn onder de indruk van de disruptie die Bloomon teweegbrengt met een puur Hollands product en een innovatieve waardeketen in de traditionele bloemensector’, vertelt Robert Jan Galema, directeur van INKEF Capital.

Klantverwachting
In acht maanden tijd is het team van Bloomon gegroeid naar ruim vijftig medewerkers op dit moment. Koen Thijssen is er daar één van; hij was werkzaam als Hoofd Azië bij Rocket Internet en is nu partner geworden van het bedrijf, naast oprichters Bart Troost en Patrick Hurenkamp. Laatstgenoemde zegt erg blij te zijn met de toegezegde geldinjectie. ‘Deze investering helpt ons om de komende twee jaar onze doelstelling te behalen om 1 miljoen bossen bloemen te bezorgen.’ Naast Nederland is Bloomon momenteel ook in Duitsland actief.

Eerder dit jaar deelde Troost tijdens CEMinar onder meer op welke wijze Bloomon klantverwachtingen probeert te overtreffen. ‘Om de houdbaarheid van een boeket te vergroten, geven we klanten verzorgingstips en vertellen we hoe ze het beste met de bloemen kunnen omspringen. Gebruik lauwwarm water, houdt een boeket uit de buurt van fruit, probeer direct zonlicht te vermijden, maak de vaas schoon met chloor als het water troebel is, enzovoorts. Er zijn heel veel dingen waaraan je moet denken.’

Fotobijschrift: Thijssen, Troost en Hurenkamp (in deze volgorde).

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link