Google gaat strijd aan met Facebook en WhatsApp

Google gaat strijd aan met Facebook en WhatsApp
  • 31 december 2015
  • Redactie

Google kondigt een nieuwe mobiele chatapplicatie aan. Hiermee hoopt het bedrijf de concurrentie aan te kunnen met rivaliserende diensten als Facebook Messenger en Whatsapp. Dat meldt de Wall Street Journal. Het is nog onbekend wanneer de lancering plaatsvindt.

Google slaagt er nog niet in een graantje mee te pikken van de populaire messagingdiensten. Anders dan Facebook met Messenger en Whatsapp en Tencent met WeChat krijgt Google het niet voor elkaar een netwerkeffect te creëren. Dat is noodzakelijk voor een succesvolle chat-app, omdat veelvuldig gebruik ervan mensen aanzet de app ook te gebruiken.

Vragen stellen
De Wall Street Journal schrijft dat Google bij de nieuwe chatapp gebruikers zowel de mogelijkheid wil bieden berichten aan vrienden te sturen als vragen te stellen die chatbots beantwoorden. De chatbots struinen het web en andere bronnen af om het juiste antwoord te kunnen geven. Mogelijk dat Google onafhankelijke ontwikkelaars de mogelijkheid gaat bieden om chatbox te ontwikkelen voor de dienst.
Zoals Google bij zijn zoekdienst gebruikers naar relevante websites verwijst, zou Google met de chatdienst gebruikers naar de juiste chatbot wijzen.
 

comments powered by Disqus