Zorgkiezer.nl: 'Minder mensen wisselen van zorgverzekeraar'

Zorgkiezer.nl: 'Minder mensen wisselen van zorgverzekeraar'
  • 04 januari 2016
  • Redactie

ZorgKiezer.nl verwacht dat veel meer minder mensen in 2016 naar een andere zorgverzekeraar overstappen dan een jaar geleden. De berekening van de vergelijkingswebsite leert dat die hoeveelheid circa twintig procent lager komt te liggen.

Oprichter Peter Ruys van ZorgKiezer.nl denkt dat de daling te maken heeft met de lagere animo voor het thema zorgverzekering ten opzichte van 2014. ‘Destijds werd veel gediscussieerd over bijvoorbeeld de vrije artsenkeuze. Dat soort onderwerpen waren in 2015 veel minder aan de orde. Daarnaast gingen de zorgpremies met gemiddeld drie procent omhoog. Dat is een beperkte stijging vergeleken met andere jaren’, liet hij pas aan de NOS weten. Ook opvallend is de grotere terughoudendheid van zorgverzekeraars op het gebied van marketingcampagnes. De diverse partijen gaven ruim 8% minder uit aan reclames op televisie, radio en internet.

Vektis
Voorlopige cijfers van Vektis, informatiecentrum voor de zorg, laten daarentegen een ander beeld zien. André Rouvoet, voorzitter van koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland, gaf maandag in zijn nieuwjaarstoespraak te kennen dat zeven procent van de verzekerden in Nederland per 2016 overstapt naar een nieuwe zorgverzekeraar. Dat percentage komt neer op bijna 1,2 miljoen overstappers, een iets grotere hoeveelheid dan twaalf maanden geleden (1,1 miljoen in 2015). Begin april worden de definitieve cijfers over dit jaar bekendgemaakt.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link