Energieke overstappers in energiesector

Energieke overstappers in energiesector
  • 19 januari 2016
  • Redactie

Energieleveranciers zagen afgelopen jaar 2,3 miljoen consumenten wisselen van gas- en stroomaanbieder. Een recordaantal, leren actuele gegevens van brancheorganisatie Energie-Nederland.

Het is het vijfde jaar op rij dat de hoeveelheid overstappers in de betreffende sector toenam. In 2014 wisselden ruim 2 miljoen huishoudens van leverancier en in 2013 ongeveer 1,9 miljoen. Dat afgelopen jaar zoveel mensen zijn overgestapt toont volgens Energie-Nederland aan dat de overstapdrempel laag is.

Autoriteit Consument & Markt liet in mei 2015 weten dat Nederland met 13,3% ‘switchers’ tot de groep koplopers behoort wat betreft consumenten die van energieleverancier wisselen. Het gemiddelde in Europa lag toen rond de zes procent. Alleen in Portugal, Noorwegen en België stappen meer mensen over.

Energieswitch
Het Laatste Nieuws meldde laatst dat meer dan 800.000 Vlaamse gezinnen en bedrijven hebben gekozen voor een andere energieleverancier. Dat is een stijging van 25% ten opzichte van vorig jaar. Het duurder worden van elektriciteit en gas ging hieraan vooraf; de distributietarieven zijn verhoogd en de btw steeg van 6% naar 21%. Electrabel is momenteel nog marktleider in België.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link