Buzzcapture en Evolve monitoren ook Yammer

Buzzcapture en Evolve monitoren ook Yammer
  • 22 februari 2016
  • Redactie

Social media monitoringstool Buzzcapture en adviesbureau Evolve, gespecialiseerd in interne social media, bieden organisaties nu ook aan om interne platformen als Yammer mee te nemen voor het vergaren van inzichten. Hierdoor krijgt een organisatie direct inzicht in wat er onder de medewerkers leeft.

Door realtime monitoring intern toe te passen wordt volgens de samenwerkende partijen sneller en beter inzichtelijk welke thema’s er spelen. Ook informatie over bijvoorbeeld sentiment en wie invloedrijk zijn binnen netwerken kan worden gemonitord. Dat ontbreekt in de huidige statistiekenoverzichten van interne social mediaplatformen, menen de partners.

Evolve-directeur Peter Haan constateert een grote behoefte aan het verkrijgen van dergelijke kwalitatieve inzichten. ‘Interne social mediaplatformen als Yammer bieden basisinformatie over trending topics, het aantal leden en de hoeveelheid posts en reacties. Organisaties zouden veel meer en betere inzichten hebben als ze ook gericht conversaties kunnen monitoren, bijvoorbeeld rondom strategische thema’s als klanttevredenheid, innovatie en efficiënter werken’, meent hij.

comments powered by Disqus