Philips en Pegasystems 'connecten'

Philips en Pegasystems 'connecten'
  • 6 juni 2016
  • Redactie

Philips en Pegasystems zijn een samenwerking aangegaan. Dat is maandagochtend bekendgemaakt tijdens Pegaworld 2016. CustomerFirst verslaat vanuit Las Vegas.

Door de Pega Care Management Application te verbinden met Philips’ HealthSuite Cloud platform, kunnen zorgverleners nu op afstand zorg bieden met ‘connected’ zorgapplicaties die onmiddellijke toegang naar de gezondheidssituatie van een patiënt mogelijk maken. Zorgteams - van artsen en verplegers tot thuisverzorgers en zorgmanagers - kunnen mogelijke gezondheidsproblemen nu direct herkennen en bijtijds bijsturen en beter inspelen en afstemmen op persoonlijke zorgplannen.

Jeroen Tas, ceo Connected Care & Health Informatics bij Philips, gaf een bevlogen, persoonlijke keynote. Dat deed hij onder meer door zijn dochter (diabetes) en vader als voorbeelden te nemen. Zo heeft laatstgenoemde een device om zijn nek dat meet hoe het met hem gaat, hem eraan herinnert om zijn medicijnen in te nemen en dat is uitgerust met een noodknop. ‘Nu maak je veel meer samen een behandelplan op. Real-time en je hoeft niet voor alles een afspraak in te plannen en naar het ziekenhuis te gaan.’ Tas vervolgt: ‘Er kan zoveel tegenwoordig. Stel een patiënt krijgt een beroerte. Door diegene te monitoren, kunnen we direct een ambulance sturen, naar het ziekenhuis waar die zorg ook daadwerkelijk kan worden geboden. Patienten voelen zich veel prettiger. Technologie mét een human touch.’

Ook schetste hij de vier sleutelfactoren voor een transformatie op het gebied van gezondheidszorg:

De nieuwe, door Pegasystems ontwikkelde zorgoplossingen, komen naar verwachting later dit jaar wereldwijd beschikbaar.

comments powered by Disqus