Alliantie Pegasystems en Allianz Duitsland

Alliantie Pegasystems en Allianz Duitsland
  • 7 juni 2016
  • Redactie

‘Stabiel & betrouwbaar plus agile & snel. Die elementen waren van belang bij onze digitale transformatie’, deelde Birgit König, ceo Allianz Health Insurance, maandag op het podium van de Grand Garden Arena in het MGM, waar Pegaworld 2016 momenteel plaats heeft. Om genoemd doel te bereiken past de Duitse zorgverzekeraar Pega 7 rules-based technologie toe als middenlaag in zijn IT-systemen.

Afgaand op haar zwarte coltrui deed König direct denken aan wijlen Steve Jobs, maar daar stopt de vergelijking dan ook meteen. Geheel in lijn met één van de buzzwoorden van de laatste tijd - robotics* - kwam haar keynote namelijk nogal ‘scripted’ over. Hoewel het aan humor ontbrak, neemt dat niet weg dat de vorderingen die Allianz maakt wél aanspreken. Van de claims die met behulp van zijn mobiele app worden ingediend bij de zorgverzekeraar, wordt de helft (!) bijvoorbeeld volledig automatisch afgehandeld. ‘Wij automatiseren de back-end en investeren dat opnieuw in de front-end: dubbel voordeel voor onze klanten’, aldus König. Zij is content met de collaboratie met Pegasystems. ‘Als verzekeraar zijn stabiliteit en betrouwbaarheid van onze IT-systemen noodzakelijk. Maar als klantgerichte organisatie moeten we ook snel en flexibel kunnen inspelen op veranderende behoeften van onze klanten. Het werken met Pega heeft ons geholpen daar een balans in te vinden. Het heeft ook onze manier van werken veranderd en we zien al aanzienlijke verbeteringen in onze werkefficiency en kwaliteit.’

Met de integratie meent Allianz een ‘naadloze dataflow’ te realiseren tussen de flexibele verzekeringsapplicaties voor klanten en de centrale informatiesystemen. Dit vergroot de automatiseringsgraad van de processen en leidt tot snellere en continue transactieverwerking.


* Toepasselijk beeld hierbij: tweet over populariteit robotics (Technology Pavilion)

comments powered by Disqus