Phone House vraagt faillissement aan

Phone House vraagt faillissement aan
  • 14 februari 2017

Telecomwinkelketen The Phone House heeft bij de rechtbank Midden-Nederland faillissement aangevraagd. In een verklaring laat het bedrijf vandaag weten te maken te hebben met ‘teruglopende resultaten’.

Onder de faillissementsaanvraag vallen het hoofdkantoor in Amersfoort, zeventig eigen winkels en enkele webwinkels. Er werken 806 mensen bij het bedrijf. De 74 franchisevestigingen blijven buiten schot en alle winkels blijven voorlopig open. Twee aangestelde curatoren onderzoeken de mogelijkheden van een doorstart.

Omnichannel
Vorig jaar zette het bedrijf nog in op een nieuw winkelinterieur, investering in omnichannelsystemen en kostenbesparingen. Nu zijn de resultaten naar eigen zeggen onvoldoende verbeterd. ‘De omzet staat onder druk als gevolg van directe concurrentie van de telecomoperators alsmede toepassing van de Wet op het financieel toezicht waardoor het aanbieden van 'gratis' telefoons bij een abonnement ernstig wordt beperkt’, staat in een verklaring.

In 2014 vond er binnen het bedrijf al een reorganisatie plaats, waarbij 50 van de 160 winkels werden samengevoegd, gesloten of afgestoten. Een jaar later nam Relevant Holdings de Nederlandse tak van The Phone House over van Dixons Carphone.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link