Artificial Intelligence Center of Excellence in aantocht

Artificial Intelligence Center of Excellence in aantocht
  • 29 maart 2017
  • Redactie

Unisys opent in mei een online kenniscentrum voor geavanceerde data analytics. Dit zogenoemde Artificial Intelligence Center of Excellence (CoE) moet gebruikers helpen hun expertise op dit gebied te vergroten.

Het IT-bedrijf helpt gebruikers en organisaties op vier punten:

Machine learning - Met behulp van instructies van experts en algoritmen voor machine learning kunnen gebruikers voorspellende modellen bouwen die op hun bedrijfsspecifieke behoeften aansluiten. Banken kunnen de hulpmiddelen bijvoorbeeld gebruiken om modellen te bouwen die creditcardfraude voorspellen en voorkomen, terwijl luchtvaartmaatschappijen de mensenstroom op luchthavens kunnen voorspellen of vluchtaansluitingen kunnen verbeteren.

Cognitive computing - Gebruikers kunnen gebruik maken van chatbots en computergestuurde assistenten die helpen met het oplossen van problemen, bijvoorbeeld op het gebied van helpdesk en overige ondersteuning van eindgebruikers.

Cyber analytics - Het CoE geeft toegang tot hulpmiddelen om cyberbeveiligingsdreigingen te voorspellen door detectie van ongewoon of afwijkend gebruikersgedrag en kwetsbaarheden die aangetroffen worden bij de analyse van de netwerk- en systeem-gegevens uit de operationele gebruikersomgeving.

Internet of Things analytics - Het CoE maakt gebruik van locatie-bewuste softwareoplossingen om gebruikers te helpen met het overzien en doorgronden van enorme hoeveelheid data die IoT-apparaten genereren.

‘Binnen een paar jaar zal de overgrote meerderheid van grote en middelgrote organisaties wereldwijd gebruik maken van geavanceerde analytics om hun besluitvorming te verbeteren’, stelt Rod Fontecilla, vice president en wereldwijd verantwoordelijk voor analytics bij Unisys. ‘We willen gebruikers laten zien hoe kunstmatige intelligentie hen kan helpen en geven daarom toegang tot onze unieke oplossingen en expertise, zodat hun organisaties ook in de toekomst competitief kunnen zijn.’

comments powered by Disqus