DMCC presenteert versleutelingssoftware

DMCC presenteert versleutelingssoftware
  • 11 mei 2017
  • Redactie

DMCC Nederland, ondersteuner op het gebied van compliance bij klantcontact, lanceert vandaag een nieuwe dienst voor versleutelde bestandsuitwisseling. De software, GRIP genoemd, biedt organisaties de mogelijkheid om databestanden veilig intern uit te wisselen of met andere partijen.

Versleuteling van de privacygevoelige bestanden vindt plaats via de eigen cliënt. Ook administreert de dienst alle datatransacties en zijn deze terug te vinden in een dashboard. Volgens de DMCC sluit de software aan op de aankomende Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), Europese wetgeving op basis waarvan organisaties hun bewerkers en datastromen moeten administreren.

Onveilige e-mail
Patrick Jordens, directeur van DMCC, waarschuwt voor het onveilig versturen van bestanden. ‘Het is alsof je voordeur barricadeert en het raam wagenwijd open zet. E-mail is geen veilig platform om gevoelige (klant)bestanden en vertrouwelijke documenten te verzenden en de geëigende oplossingen zoals SFTP (SSH File Transfer Protocol) zijn omslachtig en zeer onderhoudsgevoelig.’

De AVG legt sterk de nadruk legt op correcte verwerking en registratie van persoonsgegevens. Leveranciers moeten data die zij in opdracht verwerken, verwijderen als deze gegevens niet langer nodig zijn voor het uitvoeren van de opdracht. De nieuwe software administreert datatransacties en geeft organisaties een seintje wanneer een bestand bij een leverancier verwijderd zou moeten worden.

comments powered by Disqus