Virtuele carrièrecoach in ontwikkeling

Virtuele carrièrecoach in ontwikkeling
  • 29 juni 2017
  • Redactie

De Nederlands-Duitse hightech-startup 8vance ontwikkelt een virtuele carrièrecoach, AIMA, gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI) en big data. In de vorm van een mobiele applicatie matcht en vindt deze coach de best passende carrièrekansen op basis van talent, vaardigheden en persoonlijkheid.

Digitale cv’s worden vergeleken met banen op het internet en in het netwerk van AIMA. Gebruikers krijgen een grafisch overzicht van alle passende banen die matchen met zijn/haar expertise en de app stuurt een notificatie zodra er een nieuwe match is. De virtuele coach leert van gebruikersfeedback en analyseert de arbeidsmarkt door middel van big data. Hierdoor voorspelt het programma wanneer een talent mogelijk open staat voor een nieuwe uitdaging. Ook de betekenis van functienamen en skills worden gematcht met behulp van een eigen taxonomie. Momenteel zijn drie talen beschikbaar: Engels, Nederlands en Duits.

Crowdfunding
De financiering van de coach gebeurt met crowdfundingplatform Kickstarter. De campagne loopt tot en met 20 juli 2017 met een streefbedrag van € 25.000. Met deze investering kan 8vance de mobiele app ontwikkelen en een start maken met AIMA’s talentennetwerk. Tegenover financiële ondersteuning staan verschillende beloningen.

8vance gelooft dat een virtuele carrièrecoach onvermijdelijk is om veranderingen op de arbeidsmarkt te ondersteunen. Bepaalde banen zullen verdwijnen, nieuwe banen ontstaan en er komt meer flexibiliteit op de arbeidsmarkt, zo stelt het bedrijf. Generatie Y zal vaker van werkgever wisselen dan voorgaande generaties.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link