CM werkt met Google aan ‘opvolger’ sms

CM werkt met Google aan ‘opvolger’ sms
  • 16 augustus 2017
  • Redactie

Mobiele dienstverlener CM gaat Google ondersteunen bij de ontwikkeling van de zakelijke variant van RCS (Rich Communications Services). Deze dienst geldt volgens het bedrijf als opvolger van sms en kan worden ingezet als berichtendienst voor klantcontact.

Waar sms zich beperkt tot platte tekst, bevat RCS onder meer typing-indicatoren, ontvangstbevestigingen, foto's van hoge kwaliteit en messaging via wifi. In het Early Access Program voor RCS Business Messaging wil Google samenwerken met mobiele dienstverleners om de messaging-ervaring in Android te verbeteren.

Klantervaring
Het Nederlandse CM noemt deelname aan het programma een ‘unieke kans’. Daan Gönning, productowner voor klantenservice en chatapplicatie GIN bij het bedrijf, zegt: ‘Het hoofddoel is de kanalen verder te verbeteren en onze klanten de beste ervaring te bieden en meer en betere manieren te bieden om contact te houden met hun klanten.’

RCS verbetert de zakelijke messaging-ervaring door merken in staat te stellen meer functionele en interactieve berichten te verzenden, zo stelt het bedrijf. Zo kunnen luchtvaartmaatschappijen die mensen herinneren om in te checken voor een vlucht profiteren van rijkere media en interactiviteit om een volledige check-in ervaring te bieden, compleet met instapkaart, visuele vluchtupdates en terminalkaarten op aanvraag.

comments powered by Disqus