Zeeuwse waternota voortaan direct afkomstig van waterbedrijf

Zeeuwse waternota voortaan direct afkomstig van waterbedrijf
  • 08 augustus 2017

Energiebedrijf Delta stopt vanaf oktober met het sturen van drinkwaternota’s naar klanten in Zeeland, Goeree-Overflakkee en het westen van Brabant. De facturering en bijbehorende klantenservice worden voortaan rechtstreeks door waterbedrijf Evides verzorgd, dat de levering van het water al uitvoert.

De huidige constructie stamt nog uit de tijd dat Delta verantwoordelijk was voor alle nutsdiensten in Zeeland. Klanten krijgen de nota gecombineerd met eventuele andere producten zoals elektriciteit, gas of televisie. Nu het netwerkbedrijf van Delta wordt afgesplitst van het productiebedrijf en bovendien het dienstverleningscontract met Evides afloopt, is besloten de totale dienstverlening bij het waterbedrijf te leggen. Naar eigen zeggen kan het bedrijf hiermee processen stroomlijnen en efficiënter werken.

Kwaliteitsniveau
In oktober gaat de wijziging officieel in. Vanaf dan worden termijn bedragen en de jaarafrekening voor het drinkwater rechtstreeks gefactureerd aan de klanten. Volgens de website van Evides hoeven de inwoners van Zuidwest-Nederland zich geen zorgen te maken over de praktische kant van het verhaal: ‘De drinkwaterlevering en -kwaliteit blijven van hetzelfde niveau en voor dezelfde prijs als u gewend bent.’

Inwoners van het gebied ontvangen deze maand een brief met informatie over de wijziging. Tot 23 september kunnen ze nog terecht bij de klantenservice van Delta voor vragen over de factuur, administratie en het doorgeven van storingen. Daarna neemt Evides dit klantcontact over.

Klantcontact
Waterleverancier Vitens, actief in het midden en oosten van ons land, gaf in CustomerFirst al eens een inkijkje in het klantcontact bij de waterbedrijven. ‘De één belt echt nooit met ons, terwijl een ander ons benadert om een voorschot aan te passen, de periode-afrekening te wijzigen of voor meer algemene vragen zoals de hardheid van het water of het aanmaken van babyvoedsel met kraanwater.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link