Amazon wil zorgstelsel disrupteren

Amazon wil zorgstelsel disrupteren
  • 31 januari 2018
  • Redactie

Online retailer Amazon, JPMorgan Chase en Berkshire Hathaway betreden de Amerikaanse zorgmarkt. De drie bedrijven, die gezamenlijk 1,1 miljoen werknemers in dienst hebben, hebben als doel middels technologie de oplopende zorgkosten te bedwingen.

Technologie heeft een aanzienlijk aandeel in het plan – het moet ervoor zorgen dat Amerikaanse gezinnen tegen een lager bedrag een zorgverzekering kunnen afsluiten. Warren Buffet, ceo van Berkshire: ‘We delen het geloof dat het combineren van onze collectieve middelen achter het beste talent in het land op termijn de stijging van de zorgkosten beheersen, terwijl de tevredenheid van patiënten en medische resultaten tegelijkertijd verbeteren.’

Farmaceutische disrupter
Amazon is al langer zoekende naar een ingang in de zorg. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld in meer dan tien Amerikaanse staten toestemming om als groothandel in medicijnen op te treden. De online retailer blijkt ook al enige tijd in gesprek te zijn met producenten van generieke medicijnen. De bedrijven willen patiënten via een app activeren om hun goedkopere alternatieven van medicijnen te verwerven.

De aankondiging van de drie disrupters leidde direct tot koersdalingen tussen de 3% en 7% van overige Amerikaanse zorgverzekeraars.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link