Kennisfestival 'innovatief organiseren' in het vooruitzicht

Kennisfestival 'innovatief organiseren' in het vooruitzicht
  • 14 juni 2018
  • Redactie

Pentascope en Cmotions hebben zich als partners aangesloten in het faciliteren van het Grootste Kennisfestival van Nederland, dat vandaag plaatsvindt in Deventer. Het doel van het festival is het delen van kennis en netwerken binnen diverse branches. Binnen het thema ‘innovatief organiseren’ houden ongeveer 90 sprekers een sprekerssessie.

Het goedbezochte festival dat vorig jaar circa 2.500 bezoekers aantrok, wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door diverse adviesorganisaties. Patiëntgerichte zorg, AI-toepassingen en zelforganisatie zijn onderwerpen waar onder meer over wordt gesproken.

Cmotions: zorg en AI
Analytics- en marketingbureau Cmotions organiseert twee sprekerssessies waarin patiëntgerichte zorg centraal staat. Het Value Based Healthcare Model is het uitgangspunt van één van de keynotes: ‘Onderwerpen als operational excellence, proces mining, customer journey en customer experience komen aan de orde. […] Hoe kan de zorg meer data gedreven sturen en werken? En waar start je?’ Het bureau zal daarnaast een keynote verzorgen over de implementatie van kunstmatige intelligentie. ‘Het toepassen van AI is niet meer voorbehouden aan de groten der aarde, maar voor iedereen mogelijk’, licht spreker Willem van der Geest toe.

Organisatiemetamorfose
Adviesbureau Pentascope specialiseert zich in het implementeren van duurzame verandering, gebaseerd op zelforganisatie. ‘Los van het feit hoe het precies moet of hoe het eruit zou moeten zien, geeft het in ieder geval aan dat we met z’n allen zoekend zijn naar nieuwe vormen van organiseren,’ aldus Henk Pieter Bouma, namens het bureau. ‘Het geeft aan dat de huidige klassieke organisatievormen niet meer ‘werken’ of in ieder geval verre van optimaal’, legt hij uit.

comments powered by Disqus