Raad strijdt voor cultuuromslag KCC Amsterdam

Raad strijdt voor cultuuromslag KCC Amsterdam
  • 19 december 2018
  • Redactie

Naar aanleiding van gesprekken met flexwerkers van het KCC in Amsterdam hebben diverse gemeenteraadslieden een spoeddebat aangevraagd. ‘Doe wat aan die angstcultuur en breng het aantal flexwerkers terug door hen een vast contract te geven’, klinkt het.

De raadsleden blijken zich druk te maken om de positie van flexwerkers. Raadslid BIJ1, Jelle de Graaf, zegt dat er een angstcultuur binnen het KCC heerst. Daarnaast worden volgens het raadslid flexcontracten opgestapeld tot vijf jaar, met onzekerheid onder werknemers tot gevolg. ‘De medewerkers werken evenveel, maar hebben minder rechten en verdienen minder, want ze lopen alle extra’s mis.’ Hij concludeert dat de medewerkers onrechtvaardig worden behandeld.

Actie ondernemen
FNV trok eerder al aan de bel over de werksituatie van de flexwerkers. Volgens de vakbond wordt 75% van de werkplekken bezet door flexwerkers, in plaats van het streefpercentage van 15%. Het spoeddebat vindt donderdag plaats. De Graaf: ‘Ik hoop dat de wethouder morgen zegt actie te gaan ondernemen tegen die angstcultuur en dat het aantal flexwerkers op korte termijn wordt teruggebracht.’

comments powered by Disqus