Achmea zoekt heil in Silicon Valley

Achmea zoekt heil in Silicon Valley
  • 04 april 2019

Achmea wil een innovatieslag maken en gaat hiervoor een partnerschap aan met platform Plug and Play uit het Amerikaanse Silicon Valley. Deze stap moet het voor de Nederlandse verzekeraar mogelijk maken om vernieuwende diensten aan te bieden om klanten van dienst te zijn.

Naar verluidt gaat Plug and Play Achmea helpen om een toonaangevende dienstverlener te worden en dagelijkse relevantie voor klanten te bieden. Over de voordelen van de samenwerking met het Amerikaanse innovatieplatform zegt Karin Bos, Achmea’s directeur Schade Particulieren: ‘Via dit platform komen we bijvoorbeeld in contact met startups die onze branche flink gaan opschudden en waarvan we veel kunnen leren. Dit stelt ons in staat onze innovatiekracht te vergroten en een actieve rol te pakken in de snel veranderende verzekeringssector.’

Eigen technologie
Het startup-platform van Plug and Play concentreert zich op technologische vooruitgang en stond in het verleden bedrijven als Dropbox en PayPal bij met de innovatieslag. Zelf zegt de organisatie er naar uit te kijken om Achmea oplossingen aan te reiken om gebruik te maken van de startup-technologie.
De verzekeraar heeft zelf enige tijd geleden het eigen online platform OutShared opengesteld dat is gericht op het verlenen van service. Vorig jaar maakte Zurich Insurance Group bekend hier de vruchten van te plukken.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link