Carrefour cancelt robotplannen

Carrefour cancelt robotplannen
  • 15 August 2019
  • Redactie

De ambities van Carrefour om in Brussel een robotsupermarkt te openen, zijn van tafel geveegd. De Franse retailer verklaart dat de plannen niet uitvoerbaar zijn wegens technische en logistieke redenen.

Eind 2018 maakte Carrefour bekend dat klanten binnen afzienbare tijd in Brussel hun boodschappen konden laten doen door een robot. De winkel zou volgens woordvoerders uiterlijk begin dit jaar al zijn deuren openen, maar: 'Uit de tests bleek dat de winkel niet zou beantwoorden aan onze kwaliteitseisen en de behoeften van onze klanten.’ Desalniettemin sluit de keten niet uit dat er alsnog een geautomatiseerde vestiging wordt geopend. ‘Voor we een filiaal openen, voeren we alle mogelijke tests uit om na te gaan of het optimaal zou kunnen functioneren.’

Digitale hubervaringen
Carrefour heeft de plannen omtrent een strategisch partnerschap met Google wel uitgevoerd. Middels deze optie kunnen klanten online thuis boodschappen bestellen via spraakcommando’s in Google’s voice assistant Home of via een smartphone. Daarbij liet het concern weten een ‘digital hub’ te openen in Parijs, met als doel nieuwe klantervaringen te creëren.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link