Delta laat medewerkers meeprofiteren

Delta laat medewerkers meeprofiteren
  • 21 januari 2020
  • Redactie

Financieel gezien gold 2019 als één van de beste jaren voor het in Atlanta gebaseerde Delta Air Lines. In plaats van medewerkers simpelweg te bedanken voor hun inzet, deelt de luchtvaartmaatschappij bonussen uit aan alle medewerkers. Iedere (service)medewerker ontvangt een bonus van twee maandsalarissen.

‘Delta is niets zonder onze 90.000 medewerkers. Ze verdienen alle mogelijke waardering’, aldus ceo Ed Bastian. Het is volgens de luchtvaartorganisatie het zesde jaar op rij dat in totaal meer dan $ 1 miljoen wordt uitgekeerd aan de medewerkers. Daarbij laat het bedrijf weten dat de profit sharing-bonus niet bedoeld is voor directeuren en managers – zij kunnen op een andere manier meeprofiteren van goede jaren.

EX-lessen
De focus van Delta op employee engagement komt niet volledig uit de lucht vallen. Het bedrijf stelt al jaren dat medewerkersgerichtheid essentieel is om klanten goede service te verlenen. Joseph Blasi, directeur van The Institute for the Study of Employee Ownership voegt toe dat het een goede stap is van Delta om medewerkers te laten meeprofiteren. ‘Onderzoek wijst uit dat profit sharing-bonussen, gecombineerd met een cultuur waarin de medewerkers worden aangehoord en ondersteund, kunnen bedrijfsresultaten verhogen en de productiviteit verbeteren.'

comments powered by Disqus