Consumentenbond roept burgers op

Consumentenbond roept burgers op
  • 22 juni 2020
  • Redactie

De Consumentenbond start met ConsumentenClain, Vereniging Woekerpolis.nl en de Stichting Woekerpolisproces een burgerinitiatief om een einde te kunnen maken aan ‘schimmige kosten’. Kapitaalverzekeringen moeten transparanter, en daar wil het samenwerkingsverband een wetswijziging voor orkestreren.

Bij kapitaalverzekeringen om financiën voor een huis, een pensioen of een grote uitgave in de toekomst rond te krijgen, zijn veel verzekeraars niet duidelijk over de kosten die in rekening worden gebracht. ConsumentenClaim’s Stef Smit noemt het fenomeen ‘onaanvaardbaar en niet van deze tijd’. De initiatiefnemers zijn van mening dat consumenten bij het afsluiten van financiële producten precies op de hoogte moeten zijn van de kosten. ‘Alleen zo kunnen consumenten een verantwoorde beslissing nemen of ze de verzekering afsluiten, behouden of aanpassen.’

Een wetswijzing met als einddoel dat consumenten in het vervolg wél volledig worden geïnformeerd over alle kosten, klonk de Consumentenbond dan ook als muziek in de oren. Hiertoe heeft het samenwerkingsverband 40.000 handtekeningen nodig.

Ook op CustomerFirst.nl: Consumentenbond duikt in privacybeleid

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link