Keert de jobhopper terug?

Keert de jobhopper terug?
  • 02 juli 2020
  • Redactie

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat kantoormedewerkers hun carrièrepad opnieuw uitstippelen: 7 op de 10 heeft andere verwachtingen van hun werkende leven. Van tevreden medewerkers is lang niet altijd sprake.

Uit een recent verschenen onderzoek van recruitmentbureau Robert Half blijkt dat de percepties van medewerkers zijn veranderd door de uitbraak van COVID-19. Voor het rapport zijn circa 1.000 werknemers uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en de Verenigde Arabische Emiraten ondervraagd. Een derde van de respondenten zegt opnieuw balans te brengen tussen werk en privé. De meerderheid wist hier tijdens het thuiswerken een goed evenwicht in de vinden, de helft van de respondenten zegt gedurende deze periode een winst te hebben gezien in de productiviteit.

Medewerkerstevredenheid
Een minderheid van de respondenten is tevreden met hun huidige baan: tweederde ziet graag verandering. 22% is actief op zoek naar een andere baan. Maar ook houdt de huidige situatie een groot deel van de respondenten angstig op de plek: ruim de helft maakt zich zorgen over baanverlies. ‘Nu heel wat werknemers na de pandemie terugkeren naar kantoor en naar de normale gang van zaken – of beter gezegd het ‘nieuwe normaal’ – moeten bedrijven hun beleid en werkpraktijken flexibeler maken en de vaardigheden, competenties en gedragingen van hun medewerkers (her)bekijken.’

Welcome to the jungle?

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link