Roep om flexibele kantoor- en thuiswerkplek

Roep om flexibele kantoor- en thuiswerkplek
  • 09 juli 2020
  • Redactie

Wellicht net zo eenvoudig als een fysieke ontmoeting, maar de productiviteit van medewerkers keldert flink door online vergaderingen en meetings. Sociale verbinding blijkt daarbij een groot voordeel van de fysieke werkvloer. Wereldwijd vraagt men om een goede balans tussen werkplekken.

Dat komt naar voren in de jongste uitgave van het Work Trend Index-rapport dat vandaag wordt gepubliceerd. Microsoft ondervroeg hiervoor circa 2.300 thuis- en combiwerkers uit de Verenigde Staten, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Mexico en China. Op basis van deze bevindingen stelt Microsoft dat medewerkers vergaderen op afstand steeds vermoeiender vinden. Hersengolfanalyses tonen aan dat vermoeidheid zich na 30 tot 40 minuten meester maakt van de werknemers.

Verbinding
Thuiswerken zorgt echter ook voor positieve effecten. Bij meer dan twee derde van de respondenten stimuleert ‘remote working’ de empathie jegens collega’s – volgens onderzoekers omdat er meer openheid is over het privéleven. Ook zorgt thuiswerken voor meer betrokkenheid voor meer dan de helft van de ondervraagde medewerkers. De grootste uitdaging in deze nieuwe manier van werken wordt ervaren door millennials en generatie Z: zij zeggen de meeste moeite te ervaren met een gezonde werk-privébalans.

Flexibele schil
Thuiswerken is echter niet de sleutel tot een gezond werkleven: dit moet een optie blijven voor de lange termijn. Dit omdat 65% van de medewerkers geen eigen werkruimte heeft in huis en twee derde zich tóch minder verbonden voelt met collega’s. Afleiding, verbindingsproblemen en het gebrek aan een ergonomische werkomgeving werden als de grootste uitdagingen genoemd van thuiswerken. De kantoortuin blijft vermoedelijk bestaan: 71% zegt op flexibele basis terug te keren naar de fysieke werkvloer.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link