Leidinggevende bepaalt werkgeluk Belg

Leidinggevende bepaalt werkgeluk Belg
  • 25 augustus 2020
  • Redactie

Het aantal werknemers in België dat vertelt ongelukkig te zijn op de werkvloer is toegenomen. Eén op de twee Belgische medewerkers zegt teleurgesteld te zijn in de leidinggevende. Samen met baanzekerheid is de verstandshouding met de leidinggevende de belangrijkste pijler voor werkgeluk.

Uit onderzoek van UGent blijkt dat het percentage van ongelukkige medewerkers is toegenomen van 24% naar 28%. De universiteit peilde het werkgeluk onder circa 4.000 Belgische werknemer van begin februari tot eind april dit jaar. Een derde van de respondenten vindt zijn leidinggevende wispelturig en 1 op de 5 zegt dat zijn leidinggevende geen rekening houdt met doelen en waarden. Ondanks dat het onderzoek tijdens de pandemie werd afgenomen, en er dus een andere werksituatie ontstond, daalde het gemiddelde cijfer van werkgeluk slecht een fractie. Het cijfer ging van 6,67 naar 6,51.

Welzijn
'De meest essentiële factor van ons werkgeluk is de mate waarin we tevreden zijn over onze leidinggevende', aldus UGent. De helft van de respondenten denkt dat de leidinggevende niet is begaan met de mening of de welzijn van de medewerker.

 
comments powered by Disqus