Minder werkstress door digitale versnelling

Minder werkstress door digitale versnelling
  • 23 november 2020
  • Redactie

Het overgrote deel van de thuiswerkers (85%) maakt sinds de corona-uitbraak vaker gebruik van digitale tools zoals e-mail en WhatsApp. Naast de praktische ondersteuning, zorgt de digitale versnelling bij bijna 30% van de thuiswerkende Nederlandse kantoorprofessionals ook voor minder werkstress.

Hoe hoger het functieniveau, hoe meer men ervaart dat digitale tools tot minder werkstress leiden: 31% van de leidinggevenden en 45% van het management onderschrijft dit. Dat blijkt uit een recent verschenen onderzoek van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO) onder thuiswerkende kantoorprofessionals in Nederland. Volgens de respondenten maken digitale tools het werk makkelijker (64%), efficiënter (57%) of leuker (32%).

Werk-privébalans
Om tijdens het thuiswerken in balans te blijven, vindt de helft van de ondervraagden regelmatige pauzes en beweging belangrijk, naast duidelijke grenzen stellen tussen werk en privé (33%), een goede dagplanning (24%) en regelmatig sociaal contact met collega’s (16%). Het bewaken van de werk-privébalans is een steeds grotere uitdaging voor werknemers volgens Marianne Winter, voorzitter van de NBPO. ‘Doordat er massaal op afstand gewerkt wordt, zijn medewerkers meer op zichzelf aangewezen. Om ze te helpen, is het juist nu belangrijk onderling contact te stimuleren zodat er voldoende sociale interactie en spiegelmomenten zijn. Zorg daarnaast voor regelmatige contactmomenten met leidinggevenden en de HR-afdeling, ook als een medewerker goed presteert.’

Lees ook: 1/3 werknemers gesloten over werk-privébalans

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link