DekaMarkt wint SmartSpotter Promo Compliance Award 2021

DekaMarkt wint SmartSpotter Promo Compliance Award 2021
  • 12 januari 2022
  • Redactie

DekaMarkt heeft de prijs voor de retailer waar afspraken het meest worden nagekomen op de winkelvloer voor 2021 gewonnen. De titel wordt voor het vijfde jaar op rij door SmartSpotter uitgereikt.

 SmartSpotter meet structureel of tijdens folderpromoties de actiecommunicatie en beschikbaarheid van actieproducten in de winkel volgens afspraak verloopt. Uit deze metingen op basis van mobile crowdsourcing blijkt dat grofweg twee van de vijf promoties niet volgens afspraak op de winkelvloer aanwezig zijn. Ook werd dit jaar wegens COVID-19 de basis van perfecte executie op het schap (beschikbaarheid van producten) meegenomen. De compliance cijfers in Nederland zijn ten opzichte van 2020 gestegen van 71% naar 77% op het schap en van 54% naar 70% op second placement.

 Om tot een winnaar te komen voerde SmartSpotter dit jaar metingen uit op ruim 3,5 miljoen meetpunten, verdeeld over veertien landen. Vorig jaar behaalde DekaMarkt met een 7,8 als eindcijfer nog de zesde plaats, in 2021 haalde de supermarkt met een score van 8,2 de eerste plaats. Dirk - de winnaar van 2018 en ook onderdeel van DRG - met een gemiddelde van 7,9 de zilveren plak, op de hielen gevolgd door Plus Retail, de winnaar van vorig jaar.

Joris Janvier, unitmanager bij DekaMarkt, is trots: ‘Dit is een hele mooie bevestiging voor DekaMarkt dat we goed bezig zijn. Onze collega’s in de winkels en  onze leveranciers focussen op een optimale winkelpresentatie, zodat we onze klanten elke dag het beste kunnen bieden.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Geplaatst in
  • Reacties
  • Link