Ipsos benoemt Istvan Hajnal tot Insights Director mediabereiksonderzoek

Ipsos benoemt Istvan Hajnal tot Insights Director mediabereiksonderzoek
  • 23 november 2022
  • Michiel van Zaane

Istvan Hajnal gaat als Insights Director het Ipsos datateam voor mediabereiksonderzoek in Nederland leiden. Hij gaat zich bezighouden met twee grote mediabereiksonderzoeken: het Nationaal Media Onderzoek (NMO) en de Affluent Surveys.

Het team is een aanvulling op het bestaande data science- en analytics team, dat zich richt op data analyses en innovaties voor de hele organisatie. Istvan gaat intensief samenwerken met dit team en met het internationale Ipsos Audience Measurement Data team.

Hajnal heeft een Master’s diploma in de informatica en een Ph.D in de sociale wetenschappen. Hij begon zijn onderzoekscarrière aan de universiteiten van Diepenbeek en Leuven. Daarna maakte hij de overstap naar The Nielsen Company, eerst als senior statistician, dan als Head of Statistics Northern Europe en tenslotte nam hij een internationale rol op zich als VP Global Statistics Training COE. Na een aantal andere activiteiten werd hij in 2015 door GfK aangesteld om het Marketing & Data Sciences team van GfK België te leiden.

Istvan Hajnal: ‘Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de mensen van het Nederlandse en internationale datateam voor mediabereiksonderzoek. Er zijn veel kansen om de service en de producten van NMO en de Affluent Surveys nog verder uit te bouwen. De samenwerking met het huidige data science en analytics team onder leiding van Harm Hartman biedt talloze mogelijkheden voor efficiency en innovatie.’

Daan Versteeg, Country Manager Ipsos Nederland: ‘We zijn erg content met de komst van Istvan. Zijn kennis op het gebied van data science en zijn onderzoekservaring sluiten zeer goed aan op de behoeften van onze mediabereiksonderzoek klanten. En met zijn managementervaring zijn we er zeker van dat hij de verdere professionalisering van het datateam in mediabereiksonderzoek goed kan borgen en onze ambitieuze innovatiedoelen kan helpen realiseren.’

comments powered by Disqus