Kerstcommercial Pickwick gemaakt na 'geen klacht' klantenservice

Kerstcommercial Pickwick gemaakt na 'geen klacht' klantenservice
  • 28 november 2022
  • Ryan Baij

Pickwick komt tijdens de feestdagen met een nieuwe commercial. Het verhaal is van Simone en Harrie, die 'geen klacht' hadden bij de klantenservice van Pickwick, maar wel met een mooi verhaal kwamen.

Elfi Voorhuis, senior brandmanager bij Pickwick: 'Ik werkte nog maar net voor Pickwick en keek met kerst samen met mijn moeder naar al die mooie Tea Topics-verhalen die mensen deelden op social media. Toen ik het verhaal van Simone en Harrie las vond ik dat zo mooi, wat er kan gebeuren als je de tijd voor elkaar neemt. Het bleek dat de moeder van Simone het verhaal naar de klantenservice had gemaild met als onderwerpregel ‘Geen klacht’. De dag na kerst hebben we contact opgenomen met Simone’s moeder en bleek dat ze de hele reis al geregeld en geboekt hadden, een week in februari 2022.'

De commercial heeft in de hoofdrol opa Harrie (90) en zijn kleindochter Simone (33). Een waar gebeurd verhaal waar Pickwick toevallig op stuitte en mee mocht om het te filmen. Simone gaat regelmatig even langs bij haar opa en dan drinken ze een kopje thee. Elk theezakje van Pickwick heeft een vraag op het labeltje, een ‘Tea Topic’. De vraag ‘Wat zou je graag nog eens willen doen’ gaf een onverwacht antwoord van opa: "Het Noorderlicht zien." Simone en haar familie hebben dat geregeld. Het verhaal van Harrie en Simone laat zien hoe de tijd nemen voor elkaar tot de mooiste dingen kan leiden.

De korte versie (1 minuut) is vanaf 1 november live gegaan als TVC in de reclameblokken van de grote Nederlandse zenders en is te zien in de bioscoop. De lange versie (ruim 3 minuten) is online te zien.

comments powered by Disqus